By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

"În cazul tranzacțiilor de vânzare-cumpărare, va veni momentul cand vizionarea inițială va fi virtuală, iar apoi vizionarea propriu-zisă se face fără proprietar​​"

foto_daniel_chitafes_79114600

Este foarte greu de estimat viitorul în condiții de incertitudine. Măsurile guvernamentale de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 sunt foarte dinamice și nimeni nu știe exact ce se va întâmpla de pe azi pe mâine.

Experţii arată că munca la dis­tanţă, cumpărăturile online, deglobalizarea lanţurilor de aprovizionare, iniţiativele de sustenabilitate şi integrare a tehnologiei ar putea fi modificate fundamental de această criză globală.

În cazul tranzacțiilor de vânzare-cumpărare, va veni momentul cand vizionarea inițială va fi virtuală, iar apoi vizionarea propriu-zisă se face fără proprietar 

Daniel Chitafes, CEO al companiei ICD Real Estate este optimist în ceea ce priveşte situaţia genrată de COVID-19 şi consideră că dacă vorbim despre vânzări rezidențiale, acestea vor continua, dar cu anumite modificări.

"Dacă înainte de criză se puteau închiria pe termen scurt apartamente sau case, fără a fi necesară întâlnirea dintre proprietar și chiriaș, cel mai probabil asta va urma şi în cazul închirierilor pe termen lung şi a vânzărilor. Cu ajutorul unui intermediar virtual, cum sunt Booking.com sau Airbnb, selectai casa pe internet și o închiriai fără să te vezi cu proprietarul, accesul făcându-se printr-un cod trimis prin SMS, iar plata fiind procesată de intermediar. Iar serviciul se poate extinde și pentru închirierile pe termen lung. În cazul tranzacțiilor de vânzare-cumpărare, vizionarea inițială este virtuală, iar apoi vizionarea propriu-zisă se face fără proprietar, cu ajutorul unui cod, lucru posibil în cazul proiectelor noi. Următorul pas este discuția legată de condițiile vânzării, care poate avea loc într-o videoconferință la care participa toate părțile implicate: vânzător, cumpărător, agent și notar. Documentele necesare vânzării, cum sunt extrasul de carte funciară, certificatul fiscal etc., se emit online. La final, are loc o întâlnire scurtă între vânzător, cumpărător și notar, cu documentele stabilite dinainte pentru semnare și transfer de proprietate, iar tranzacția s-a realizat", susține atreprenorul.", susţine Dan Chitafes.

Va fi necesară şi implicarea băncilor, prin reeșalonări de plată 

​Domnul Chitafes susţine de asemenea şi faptul că va fi absolut necesară implicarea băncilor, prin reeșalonări de plată, redimensionări ale dobânzilor, care oricum se impun pentru a putea trece peste această perioadă dificilă.  „În prezent, băncile sunt capitalizate și fără expuneri semnificative față de 2008. În particular, zona Bucureștiului a avut o creștere organică și ponderată, nereușind să ajungă nici măcar până la nivelul dinainte de criză, nivel depășit de toate marile capitale europene. Acest lucru contrastează puternic cu majorările nesustenabile de prețuri, care au avut loc înainte de 2008", spune Chitafes.

Prin firma ICD Real Estate va fi construit un ansamblu mixt ce va cumula circa 400 apartamente.

"În cadrul proiectului viitor, vom pune accent pe crearea unor zone de lucru, care să poată servi drept birou, pentru a facilita munca de acasă"

"Caracteristica proiectelor rezidentiale va fi diferită față de ce aveam până acum, pentru că vom pune accent pe crearea unor zone de lucru, care să poată servi drept birou, pentru a facilita munca de acasă. Am constatat în această perioadă o nevoie stringentă pentru așa ceva. În ceea ce privește birourile, studiem variantele disponibile de recompartimentare, pentru a respecta distanțarea socială și sistemele noi de filtrare a aerului, respectiv de aport al aerului proaspăt, pentru a putea proteja sănătatea angajaților", susține Chitafes.

ICD Real Estate are în portofoliu clădirea de birouri Apolodor Offices de 856 mp și proiecte rezidențiale precum Smart City Residence cu 200 de apartamente, Petru Rares Residence, Diamantului Villas sau Roua Residence Apartaments.

La ce trebuie să fii atent când cumperi o locuință...
"Sentimentul general în ceea ce priveşte investiţi...
 

Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care adauga un comentariu
Deja inregistrat? Autentifica-te aici
Guest
Sâmbătă, 20 Iulie 2024