By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

Simon Maurer: Am simțit că voi da lovitura în ”țara tuturor posibilităților” – România

131406172_867459280724044_3757772354383792944_n

Interviul este realizat cu Simon Maurer, fondatorul companiei Maurer Residence 

Povestiți-ne despre debutul activității ca antreprenor. A fost greu să intrați pe piață? Ați întâmpinat piedici? Ce v-a motivat să continuați? 

Acum 14 ani, pe piața locală de acest profil nu vorbeam de concurență, nu eram în competiție cu alți dezvoltatori. Exista doar cerere și eram pregătit să o satisfac la un nivel cât mai ridicat. Am simțit că voi da lovitura în "țara tuturor posibilităților" – România și am pornit, cu încredere și ambiție activitatea imobiliară, pe un drum care promitea multe încă de la început. Am cumpărat astfel, în Brașov, în plin boom imobiliar, un teren viran și mă pregăteam să încep construcția unui cartier rezidențial. Din cauza crizei financiare, care m-a afectat și pe mine, erau șanse mari ca visul meu să fie distrus. Acela a fost, însă, un moment important în care nu pot decât să fiu recunoscător divinității că mi-a făcut lumină în gânduri și m-a ajutat să transform acel moment critic într-un punct 0 de pornire pentru mine și business-ul nostru. Problemele economice le-am folosit în avantajul meu și m-am lansat pe piața imobiliară cu un produs ancorat perfect în realitatea financiară din momentul respectiv și ajustat nevoilor românilor de atunci. Am vândut când nu se vindea, am construit când nu se construia, am riscat tot ce aveam și am câștigat. Am convingerea că toți pașii pe care i-am făcut în viața mea, atât pe plan personal, cât și profesional, mi-au fost ghidați de către o forță puternică și adresez de câte ori am ocazia muțumiri divinității că a avut în grijă ca pașii mei să fie cât mai drepți și m-au condus, astfel, ude mă aflu acum.

De ce ați ales tocmai domeniul imobiliarelor? 

Pasiunea pentru domeniul imobiliar a venit de la vârsta adolescenței, odată cu prima casă construită, propria noastră casă din Germania. M-a cuprins acest domeniu și mă vedeam cum devin pe zi ce trece tot mai interesat de construcții și de modul în care se construiește în Germania. Am început să mă documentez tot mai mult și parcurgeam cu plăcere acest drum de inițiere în domeniul construcțiilor. Am simțit că pot oferi și oamenilor din țara mea posibilitatea să se bucure de toate avantajele pe care le oferă o casă nouă și mi-am dorit să aduc în România toate valorile pe care am avut ocazia să le descopăr într-o țară occidentală.

Față de ce era pe piața brașoveană, ce ați adus nou în acest domeniu? 

Am știut să ajustez perfect oferta noastră pe nevoile clienților și posibilitățile lor financiare. Decizia de a construi apartamente noi reducând dimensiunile lor pentru a mă alinia modului de compartimentare a apartamentelor adoptat în Germania m-au ajutat să pot vinde astfel la jumătate din prețul lor, foarte apropiate sau chiar egale cu prețurile de producție în acel moment. Interesant e faptul că aveam cerere pentru ele, chiar mai mare decât era oferta, iar în același timp, reușeam să am și profit. 

În prima lună am atins numărul de 80 de apartamente vândute. Cele 80 s-au dublat, s-au triplat, s-au transformat în 800 iar azi numărăm, cu mândrie, peste 8000 de apartamente vândute.

Acum, când piața este tot mai concurențială, care sunt elementele care fac diferența și vă avantajează? 

Într-adevăr, în prezent sunt foarte mulți dezvoltatori imobiliari de seamă în Brașov și competiția este, așadar, una acerbă. Noi ne concentrăm însă să asigurăm clienților, dincolo de simple locuințe, apartenența la comunitățile pe care le formăm în cartierele noastre și să ne punem, astfel, amprenta asupra vieții lor. Ne orientăm toată atenția spre oameni și dorim să creăm din proiectele noastre imobiliare adevărate "orașe în interiorul orașelor", cu toate condițiile unui habitat occidental. 

Cum era piața imobiliară la început, cum este acum, cum o vedeți peste 5 ani? 

Piața imobiliară înflorește cu fiecare an ce trece și devine un mecanism tot mai complex. Pentru noi reprezintă o provocare să găsim echilibrul perfect între diversele fluctuații ale cererii, între complexitatea concurenților noștri direcți și ne determină să

ne ajustăm în permanență oferta, astfel încât să fim cât mai competitivi. Am trecut prin diverse stadii care ne-au determinat să creștem continuu și să ne îmbunătățim permanent valorile. Am trecut de la clientul care investea într-un apartament foarte ușor, iar cerințele lui erau la limita nevoilor lui zilnice și normale, la clientul care analizează profund, cântărește toate avantajele și dezavantajele unei investiții, iar cerințele lui depășesc nevoile lui reale. La nivel concurențial, am pornit de la o piață în care, pot spune, dețineam monopolul și am ajuns într-o perioadă în care căutăm permanent să avem suficiente avantaje competitive pentru a ne clasa mereu cu un pas în fața lor. La nivelul ofertei noastre, în prezent ne caracterizează niște cifre de care suntem foarte mândri și provocarea noastră este să continuăm creșterea lor. În spatele nostru stau peste 8000 de apartamente vândute în 8 proiecte imobiliare din 6 orașe ale țării. Suntem prezenți, în momentul actual, în orașele Sibiu (Avantgarden3 Sibiu), Brașov (Avantgarden3 Brașov, Maurer Residence Brașov, Maurer Villas), Constanța (Maurer Residence Constanța), Târgu Mureș (Maurer Residence Târgu Mureș), Cluj Napoca (Maurer Panoramic) și Sighișoara (Maurer Residence Sighișoara). Ne dorim să așezăm pe harta extinderii noastre la nivel național și alte orașe mari ale țării, cum ar fi București, Iași sau Timișoara.
Analiză imobiliară 2020: Proprietățile spațioase, ...
Cum văd marii dezvoltatori imobiliari din România ...
 

Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care adauga un comentariu
Deja inregistrat? Autentifica-te aici
Guest
Sâmbătă, 24 Februarie 2024