By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

Preţul caselor din apropierea orașelor, într-o ușoară scădere

Preturile-caselor-in-usoara-scadere

Spre deosebire de preţurile apartamentelor din marile oraşe care sunt în continuare foarte mari, în unele orașe poate chiar nejustificat de mari, prețurile caselor din împrejurimile orașelor sunt în scădere.

Potrivit unor studii realizate de reprezentanții CasaDex.ro, multe dintre casele frumoase, dotate cu toate utilităţile moderne și înconjurate de terenuri sau gradini destul de generoase se vând foarte greu. 

De ce nu se mai vând casele din apropierea orașelor? 

În urma unui studiu efectuat pe durata lunilor ianuarie – iulie 2019, specialiștii au ajuns la concluzia că acest fenomen are mai multe explicații.

În primul rând, românii preferă mediile urbane, alegând să-și achiziționeze un apartament în apropierea serviciului și a școlilor. 

În al doilea rând, dacă aleg să stea la curte, oamenii își construiesc singuri casele, preferând construcțiile cu design modern.

Drept urmare, multe dintre casele din împrejurimile zonelor urbane își găsesc foarte greu cumpărători. Așa că unele dintre acestea rămân pe piață chiar și mai mulți ani la rând. 

În al treilea rând, puterea de cumpărare a oamenilor este din ce în ce mai redusă, precum și depopularea satelor prin emigrarea masivă a tinerilor.

Gospodăriile din zone retrase se vând foarte greu, chiar dacă sunt oferite la sume modice, de 10.000 - 20.000 euro 

În același timp gospodăriile din zone pitorești, retrase nu se mai vând nici dacă sunt oferite la sume modice, de 10.000 - 20.000 euro, preț în care intra si suprafeţe foarte mari de teren.

Un alt motiv pentru care imobilele situate la câțiva kilometri de orașe nu mai au căutare este că orășenii nu-și mai permit cumpărarea și întreținerea unei case de vacanța, ca înainte de criză. Cei care deţin deja o astfel de proprietate încearcă să o înstrăineze pentru a scăpa de cheltuielile pe care aceasta le generează anual. 

În aceste condiţii, proiectele de case din apropierea oraşelor continuă să demareze

Deşi casele nu se mai vând atât de bine comparativ cu anii anteriori, în apropierea Bucureştiului sunt în pregătire mai multe proiecte de case. Unul dintre acestea vizează construirea a 112 locuinţe.

Terenul alocat proiectului este situat în județul Ilfov, comuna Balotești, sat Săftica, pe strada Electricienilor. Viitoarele case vor avea regim de înălțime de Parter + 1Etaj și Parter + 2Etaje.

Dezvoltatorul proiectului este Daniel Pițurlea, ce deține firma Concelex București prin care va fi construit ansamblul de case.

Autorizaţia pentru construirea primelor 16 case a fost obţinută, iar proiectul va demara după ce dezvoltatorul va avea şi autorizaţia pentru utilităţi. "Nu știm dacă vom obține în timp util autorizația de construire pentru utilități, dar în mod cert dacă nu reușim să demarăm anul acesta lucrările de construire, la începutul anului viitor sigur le vom începe", ne-au spus reprezentanții proiectului.

Vânzările și prețurile apartamentelor au crescut î...
Cât de riscant este să cumperi o locuință și să nu...

Related Posts

 

Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care adauga un comentariu
Deja inregistrat? Autentifica-te aici
Guest
Joi, 25 Aprilie 2024