By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

"Piaţa imobiliară s-a "născut" în 2015, iar potenţialul este uriaş"

15818343

Chiar dacă prețurile locuințelor sunt destul de mari comparativ cu puterea de cumpărare a oamenilor, multi specialiști consideră ca potențialul pieței imobiliare este uriaș. 

Câțiva specialiști în acest domeniu ne-au spus că în prezent vorbim despre o piață vie, matură și că este normal să existe anumite fluctuații și evoluții sinusoidale, dar nu sunt estimate schimbări majore pentru perioada imediat următoare.

Perioada de "haiducie" s-a încheiat

Lucian Azoiţei, CEO al Forty Management este de părere că abia începând cu anul 2015 putem vorbi de o piata imobiliară sănătoasă, în care marii dezvoltatori construiesc serios. "Perioada de "haiducie" s-a încheiat, de acum înainte produsele imobiliare vor fi din ce mai sofisticate, spre binele clienţilor. Dar totuşi, piaţa aceasta s-a "nascut" în 2015. Suntem la început, iar potenţialul este uriaş", susţine acesta.

Domnia sa consideră de asemenea că în următorii doi - trei ani nu vor exista fluctuații mari ( nu mai mari de 10%). "Singurul pericol asupra pieței imobiliare este blocarea finantărilor de către bănci pentru clienții finali, dar în acest moment acestea cresc".

„Investitorii instituționali externi sunt cei care reglează ritmul și dau măsura echilibrului pieței"

Domnul Ion Rădulea, CEO al firmei RIver Development prin care se dezvoltă în prezent un amplu proiect mixt consideră că mai este loc pe piață pentru intrarea unor investitori care nu s-au uitat până acum la piața de real estate, în general, și la piața locală, în particular. „Există interes investițional, iar investitorii instituționali externi sunt cei care reglează ritmul și dau măsura echilibrului pieței."

Vorbind despre o piață vie, matură este normal să existe anumite fluctuații și evoluții sinusoidale, dar nu estimăm schimbări majore pentru perioada imediat următoare, mai subliniază acesta. 

"Credem cu tărie că sectorul de real estate de mâine este unul al "pachetului complet" – nu se mai livrează clădiri, ci experiențe, comunități și locuri în care vrei să trăiești", ne-a mai declarat CEO-ul firmei River Development.

S-a remarcat încă din anul 2015 un apetit crescut al investitorilor pentru proiecte și oportunități imobiliare care să le asigure cel puțin un pipeline pe termen mediu, după cum ne-au declarat dl Radulea. 

Calculul pentru un randament bun la achiziţionarea unui apartament  

Yield-ul sau randamentul investiţional este indicatorul care ne arată dacă imobilul pe care-l ahiziţionăm, fie apartament, casă sau teren are prețul corect, este ieftin sau este prea scump. 

Yield-ul este un indicator ușor de calculat și este folosit în piața imobiliară pentru a determina profitabilitatea unei proprietăți. Valoarea netă a acestuia se calculează prin scăderea costurilor anuale de operare a imobilului vizat din chiria anuală generată de acesta, iar rezultatul se împarte la valoarea proprietății. 

Un rezultat de 7% este considerat bun iar cu cât procentul este mai mare cu atât mai bine. 

Cu cât ar putea scădea preţurile locuinţelor după ...
"Atâta timp cât economia are o evoluție ascendentă...

Related Posts

 

Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care adauga un comentariu
Deja inregistrat? Autentifica-te aici
Guest
Vineri, 19 Aprilie 2024