By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

Piaţa imobiliară în 2020, în opinia unui dezvoltator ce are în construcție cel mai amplu proiect rezidențial din țară

AHMET-BUYUKHANLI

Încurajat de cererea de locuinţe noi pentru zona de nord a Bucureștiului, pe măsura extinderii zonei de clădiri de birouri din Barbu Văcărescu - Pipera, dezvoltatorul cu cel mai mare ansamblu rezidențial din țară şi-a propus să construiască locuinţe până în anul 2030.

Optimist în evoluția pieței imobiliare, domnul Ahmet Buyukhanli, dezvoltatorul proiectului apreciază că preţurile locuinţelor vor creşte în următorul an, chiar dacă anul 2019 a fost reprezentat de fluctuații.  "Am trecut printr-o serie de urcușuri și coborâșuri, pe fondul incertitudinilor din sectorul finanțărilor. Overall, 2019 a fost un an mai bun decât 2018 pentru noi şi sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia pieţei imobiliare în 2020, chiar mă aștept să crească anul viitor. Există mari șanse ca prețurile  să crească, mai ales din cauza costurilor de construcție tot mai ridicate. Nu sunt semne cum că ar veni o eventuală criză, cel puţin nu în perioada 2020 – 2021, așa cum se speculează", ne-a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO al Opus Land Residential Development, dezvoltatorul proiectului Cosmopolis. 

În opinia dezvoltatorului, fluctuațiile vor continua să existe și în 2020, în funcție de anumite segmente de piață sau de anumite momente.

„Am venit în România să creăm o comunitate"

Dezvoltat în comuna Ştefăneştii de Jos, la limita cu comuna Tunari, ansamblul rezidenţial Cosmopolis se întinde pe o suprafata de 106 ha. În prezent locuiesc circa 8.000 persoane în cadrul complexului, în cele 3000 apartamente finalizate.

"Am venit din Turcia în România fiindcă vrem să creăm o comunitate. Întregul proiect Cosmopolis va fi finalizat în circa 10 ani, când numărul de locuinţe va depăşi 10.000 locuințe, iar ansamblul va ajunge la circa 25.000 de locuitori. În România randamentul este unul foarte bun atunci când vine vorba despre dezvoltările imobiliare, este mult mai bun decât în alte țări, cum ar fi Istanbul, acolo unde am mai dezvoltat proiecte", susţine domnul Buyukhanli.

Suprafeţele locuinţelor au fost reduse de la peste 100 de metri pătraţi la 70 metri pătraţi

Iniţial, proiectul prevedea realizarea a 5.500 de locuinţe, însă numărul va creşte, având în vedere că suprafeţele medii ale locuinţelor construite au fost reduse mai ales în anii de criză de la peste 100 de metri pătraţi la 70 metri pătraţi, explică domnul Buyukhanli.

În incintă îşi desfăşoară activitatea un sediu de bancă, o grădiniţă, un magazin alimentar. Proiectul prevede, pentru urmatoarele faze de construcţie, deschiderea de şcoli, spaţii pentru birouri, un mall, un spital.

Lunar sunt vândute în jur de 50 apartamente

În prezent, sunt în construcţie 500 apartamente ce au diferite termene de finalizare: sfârşitul lunii decembrie, martie 2020, aprilie 2020 şi iunie 2020. Reprezentanţii proiectului ne-au declarat că lunar sunt vândute 50 apartamente, plus, minus în funcţie de perioada anului şi că 90% dintre locuinţele din Cosmopolis sunt vândute încă din etapa de construcţie. 

Până în prezent, investițiile totale realizate în Cosmopolis au depășit 320 de milioane de euro, acesta cuprinzând la ora actuală mai bine de 8.000 de rezidenți, în principal persoane care activează în zona de nord a Capitalei, în clădirile din zona Pipera-Barbu Văcărescu.

Prețul de vânzare al locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 52.000 de euro + TVA  5%. 

Care au fost prețurile apartamentelor în anul 2019...
Un pas important pentru reglementarea pieței imobi...

Related Posts

 

Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care adauga un comentariu
Deja inregistrat? Autentifica-te aici
Guest
Sâmbătă, 24 Februarie 2024