By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

Petre Niculae, Pedro Construct: Prețurile locuințelor sunt direct proporționale cu ritmul de vânzări al unui proiect

Petre-Niculae-Pedro-Construct-2

Domnule Petre Niculae, cum ați luat decizia de a dezvolta primul dvs. proiect imobiliar, Jolie Village și ce cuprinde acesta?

Jolie Village, proiectul pe care îl dezvoltăm pe strada Erou Iancu Nicolae, cuprinde aproximativ 140 de apartamente și se desfășoară pe un teren de 8.000 mp. Zona nu este întâmplător aleasă. Din punctul nostru de vedere, Erou Iancu Nicolae este atât cea mai dezirabilă zonă de locuit din Capitală, pentru familiile cu un venit peste medie, cât și unul dintre punctele de pe hartă care generează un randament important pentru apartamentele scoase la închiriere.

Sunt câțiva factori care fac ca proiectul Jolie Village să fieunul dintrecele mai atractive din țară. În primul rând, includem în această listă de beneficii extraordinare cele mai prestigioase școli din România, care se află în apropierea Jolie Village: Școala Americană, British School, Cambridge, Mark Twain, London School, Olga Godyn sau Liceul Francez. Pe de altă parte, știm cât de importantă este natura pentru fiecare familie și proximitatea față de astfel de locuri. Noi ne aflăm aici într-o zonă verde, împrejmuită de Pădurea Băneasa și avem în imediata vecinătate Parcul Casa Albă și Grădina Zoologică. Un alt atu important îl reprezintă scurta distanță până la centre comerciale, supermarketuri, săli de sport, restaurante dedicate familiilor, împreună cu o ofertă largă de opțiuni pe care acestea le au. Un alt avantaj este faptul că ansamblul nostru este unul cu regim de înălțime mic, putând astfel să ofere locuințe, beneficii și facilități premium plus.

Desigur, accesul facil în partea de Nord a Capitalei, pe DN1, face ca în doar 10-15minute să poți ajunge în zone precum Băneasa, Parcul Herăstrău Regele Mihai I, Piața Dorobanți sau zona Aviatorilor.

De la cât încep prețurile apartamentelor și care este termenul de finalizare? 

Termenul de finalizare al proiectului Jolie Village este finalul anului 2023. În privința prețurilor, pot garanta că în acest ansamblu prețul arată cel mai bun raport al banilor plătiți pentru beneficiile obținute.

Avem mai multe tipuri de apartamente, cu 2, 3 și 4 camere, apartamente cu grădină, dar și câteva penrhouse. Suprafețele locuințelor din Jolie Village variază între 60 și 400 de mp.

Prețurile încep de la aproximativ 170.000 euro pentru un apartament cu două camere.

Calitatea construcției și a finisajelor fac din proiectul nostru unul high-end, în care rezidențiii vor avea la îndemână toate facilitățile de care au nevoie.Oferim încălzire în pardoseală, tâmplărie de aluminium, piscină și spații verzi în suprafață totală de circa 5.000 de mp.

Toate acestea se datoreaza unei investiții în proiect estimate la 21 de mil. Euro (pentru suma de 12 mil. euro, compania a obținut finanțare prin intermediul Libra Bank)

  Urmează și alte proiecte în afară de Jolie Village? 

Jolie Village este primul proiect pe care l-am făcut în asociarea Pedro Construct cu omul de afaceri Florin Ababe și este de altfel și proiectul în care am implicat-o în echipa de management a companiei pe fiica mea, Lucia Niculae, în funcția de Business Development Director.

În această formulă de conducere am lansat de curând și brandul ARQA, sub care vor fi făcute toate dezvoltările imobiliare viitoare.

ARQA este un proiect 100% românesc, prin care vom investii în proiecte care vor aduce sectorului imobiliar autohton o nouă viziune despre modul în care se vor face construcțiile în România.

Zona de Nord a Capitalei este o zonă cu un apetit foarte ridicat și, de aceea, unul dintre focusurile noastre principale este legat de achiziția de noi terenuri în acest perimetru. De asemenea, segmentul premium pe care dorim să îl exploatăm tot mai mult este cel mai bine reprezentat în partea de Nord a Bucureștiului. 

  Cum credeți că vor evolua prețurile și vânzările locuințelor? 

Considerăm că, în prezent, este cel mai bun moment pentru achiziția unei locuințe. Și argumentăm această afirmație prin faptul că, în acest moment, prețul de construcție este extrem de apropiat de prețul la care se vând multe dintre apartamentele din Bucuresti. Dificultatea în obținerea autorizațiilor în toate sectoarele, costul mare al finanțării pentru dezvoltatori, prețul mare al materialelor, lipsa stocurilor pentru materiale și a forței de muncă, fac ca prețul final pentru client să fie unul care nu include marje mari pentru dezvoltator, ci un preț echilibrat pentru client - raportat la toate evoluțiile din economie.

Credem, însă, că prețurile sunt direct proporționale cu ritmul de vânzări al unui proiect, oricare ar fi acesta, cu cât vânzările sunt mai mari, cu atât și prețurile vor avea și ele un trend rapid ascendent. 

Vă aflați în căutarea terenurilor pentru noi proiecte în anumite zone/ orașe? 

Anii 2022 și 2023 au fost, pentru noi, ani foarte buni de achiziții. Am securizat tranzacții în zone extrem de bune, ceea ce ne permite să avem o viziune pe termen lung în privința viitoarelor dezvoltări. Dacă anterior, proprietarii de terenuri cu poziționare foarte bună, fie nu le scoteau la vânzare, fie le retrăgeau de la vânzare după negocieri lungi sau creșteau nejustificat preturile, de data aceasta proprietarii au fost mult mai dispuși la oferte. Putem spune că suntem, în continuare, în căutare de terenuri, dar suntem foarte selectivi în alegerile pe care le facem.

Căutam doar terenuri foarte bine poziționate, de preferat stradal, pe bulevarde importante și care au PUZ valabil, fiindu-ne apoi foarte ușor să construim pe ele.

Suntem, mai ales, interesați de zona de Nord a Capitalei și zona Sectorului 6, unde Pedro Construct s-a consacrat, construind cele mai multe locuințe. Suntem foarte apreciați în această zonă, datorită calitățtii acestor construcții și a randamentului oferit pentru imobilele noastre, prin creșteri constante ale valorii imobilelor, chiar și la mulți ani după livrarea acestora. De asemenea, suntem interesați să extindem aria noastră și să mergem și în alte orașe din țară care pot oferi oportunități foarte bune. 

Cum sa obtinem credite ipotecare cu dobanda fixa s...
Codrin Matei : Cresterea preturilor locuintelor no...
 

Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care adauga un comentariu
Deja inregistrat? Autentifica-te aici
Guest
Sâmbătă, 20 Iulie 2024