By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

"Sentimentul general în ceea ce priveşte investiţiile imobiliare nu este unul pesimist ci mai degrabă de precauție"

5872f81c-04dc-4c63-bf43-4210592b13d5
Piaţa tranzacţionărilor rezidenţiale este în prezent cvasi îngheţată, motiv pentru care în prezent, pe piaţa rezidenţială au început deja să apară speculatorii de oportunităţi. Dar deocamdată acest fenomen este abia la început şi nu a prins avânt, deoarece oamenii nu sunt dispuşi să scadă din preţurile imobilelor. Cel mai probabil, în următoarele luni, vom asista la o diminuare probabilă mai ales a numărului de tranzacţii, într-o măsură mai mare decât a preţurilor.

Perspectivele imobiliare s-au îmbunătățit comparativ cu luna trecută

​În urma ultimului sondaj efectuat de cercetătorii din întreaga lume cu privire la impactul Covid-19, observăm că perspectivele s-au îmbunătățit comparativ cu luna trecută,19% dintre țări raportând un impact negativ pe piețele lor imobiliare din cauza pandemiei, ceea ce înseamnă o îmbunătățire comparativ cu 29% în sondajul precedent efectuat la 31 martie.

Specialiştii Crosspoint menţionează că în România, odată cu implementarea măsurilor de relaxare a restricțiilor impuse în ultima perioadă vom putea observa mai clar în ce direcție se va duce piața. "Momentan, sectorul logistic este singurul asupra căruia putem observa un impact pozitiv, în timp ce starea care domină celelalte sectoare este una de standby. Sentimentul general nu este unul pesimist ci mai degrabă de precauție, atât din partea dezvoltatorilor și proprietarilor cât și din cea a investitorilor", potrivit Ilincăi Timofte, Research Analyst la Crosspoint.

Activitatea tranzacțională la nivel global nu mai scade la fel de brusc 

 În prima jumătate a lunii aprilie, 44% dintre țări nu au înregistrat nicio modificare a volumului tranzacțiilor.

Chiriile rămân neschimbate în 60% din sectoare și țări la nivel global, sprijinite parțial de utilizarea pe scară largă benificiilor oferite de proprietari

Măsurile de sprijinire din partea guvernelor, cum ar fi reducerea impozitelor pe proprietate sau interdicțiile temporare privind evacuările au fost raportate în 59% din țările incluse în sondaj.

Conform unui sondaj realizat în China de specialiştii de la Colliers, aproximativ 59% dintre proprietarii de clădiri de birouri intervievaţi cred că acestea se vor menţine relativ stabile, în timp ce 29% se aşteaptă la scăderi. Rata de neocupare rămâne şi ea neschimbată, sunt de părere 40% dintre proprietarii de clădiri de birouri. În general, 34% dintre companiile din China care au răspuns sondajului Colliers International consideră că afacerea lor va rămâne neafectată de coronavirus în acest an, în timp ce 19% afirmă că au fost deja afectate negativ, iar 26% se aşteaptă să le fie afectată activitatea în perioada următoare. 

Efectele negative ale epidemiei de Covid-19 asupra companiilor mici şi mijlocii sunt mult mai evidente, 54% declarând că au resimţit impact negativ asupra activităţii în contextul coronavirusului.

"În cazul tranzacțiilor de vânzare-cumpărare, va v...
Crosspoint Real Estate: Măsurile implementate la n...

Related Posts

 

Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care adauga un comentariu
Deja inregistrat? Autentifica-te aici
Guest
Sâmbătă, 24 Februarie 2024