By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

De la construirea locuințelor proprii, la dezvoltarea unui ansamblu cu peste 60 de case

house-build

Pornind de la dorința construirii de locuințe proprii, doi dezvoltatori au ajuns să demareze lucrările la un întreg ansamblu rezidențial. Acesta va cuprinde la finalizare 60 de case și este dezvoltat în comuna Mogosoaia, din județul Ilfov.

Dupa ce au văzut că afacerea se dovedește a fi rentabilă, cei doi ne-au spus că intenționează să mai cumpere teren în zonă, în vederea dezvoltării și a altor proiecte de locuințe.

Cine sunt cei doi dezvoltatori

Matthew Proskine și Bogdan Letca sunt cei doi dezvoltatori care realizează proiectul, demarat în anul 2018.

Matthew Proskine, în vârstă de 43 ani este cetățean american ce trăiește în România. El are are peste 12 ani de experiență în dezvoltările imobiliare. De-a lungul anilor, a fost implicat în tranzacții în țara noastră de peste 500 milioane de dolari.

Bogdan Letca are 34 de ani, este economist, jurist, dar are și o vastă experiență în domeniul imobiliar de peste 11 ani.

În trecutul recent pentru aproximativ 5 ani a condus compania de real-estate a unei multinaționale pan-europene cu proiecte axate pe zona de rezidențial și birouri.

De unde le-a venit ideea de a intra pe piața imobiliară

Bogdan Letca ne-a spus că au început să conceapă dezvoltarea proiectului rezidențial din Mogoșoaia în perioada în care intenționa să își cumpere o casă și nu a găsit nimic pe placul său. A înțeles că oferta de case nu este foarte mare și, mai ales, nu corespunde cerințelor multor potențiali beneficiari.

„Am început să dezvoltam acest proiect pentru că voiam să îmi cumpăr o casă, în cadrul unui complex rezidențial. Dar n-am găsit nimic pe placul meu și m-am hotărât să cumpăr teren și să construiesc o casă pentru mine după gustul meu. Am vorbit cu mai mulți prieteni, care mi-au zis că vor și ei să își construiască propria casă. Așa ne-a venit ideea, mie și lui Matt, să cumpărăm un teren mai mare pe care să construim mai multe vile", spune Bogdan Letca.

Pe lângă cei doi investitori, în ansamblul din Mogoșoia vor locui alti nouă prieteni de-ai lor de profesie doctori, IT-iști, avocați, arhitecți sau specialiști în marketing.

La rândul său, Matthew Proskine "a simțit că piața locuințelor de calitate, cu suprafețe generoase de teren la un preț accesibil nu este încă dezvoltată în România" și a dorit crearea unei astfel de nișe.

Proiectul "Vânătorilor Acasă Residence" va cuprinde 60 case

Lucrările de construire la proiectul rezidențial "Vânătorilor Acasă Residence" din Mogoșoaia au demarat anul trecut. Acest ansamblu va cuprinde un număr de 46 vile de tip duplex și 16 vile înșiruite.

Complexul rezidențial este dezvoltat pe Strada Vânătorilor din Mogoșoaia, având acces direct pe vechea Șosea de Centura Chitila - Mogoșoaia.

"Am început proiectul cu construirea caselor demonstrative, două la număr, care sunt finalizate la cheie și acum suntem pregătiți cu adevărat să punem proiectul pe piață. Aceste unități sunt menite să le permită clienților noștri să vadă cum va arăta imobilul pe care îl achiziționează", afirmă Matthew Proskine .

Regimul de înălțime a viitoarelor vile este Parter + 1Etaj + Pod (circulabil), urmând să fie construite pe loturi de teren cu suprafețe de 250 mp, 290 mp și 310 mp.

Planuri pentru dezvoltarea unui noi proiect

Dezvoltatorii s-au gândit să mai achiziționeze în viitorul apropiat încă un teren ca să dezvolte un nou proiect cu case. Aceasta pentru că, în pofida zvonurilor din piață, estimează că pe termen mai lung va avea loc o ușoară creștere atât din punct de vedere al vânzărilor de locuințe, cât și al prețurilor de vânzare.

Finanțarea proiectului, din surse proprii

Actualmente proiectul este finanțat din sursele proprii ale dezvoltatorilor, însă pe viitor pentru a mări ritmul construcțiilor cei doi nu exclud și accesarea unor produse de creditare. „Momentan finanțăm derularea proiectului din surse proprii. Așa am pornit la drum. Dar vom mări ritmul de construire a locuințelor, mai ales că ne gândim să mai cumpărăm teren. Iar dacă vom mări ritmul e posibil să avem nevoie de susţinerea unei instituții financiare", afirmă Bogdan Letca.

Clienții sunt precauți, nehotărâți, dar tot mai educaţi

Ambii investitori sunt optimiști în ceea ce privește evoluția pe termen mai lung a pieței imobiliare. "Nu credem că în imobiliare urmează o criză, asta este în mintea celor în căutare de știri și rating", spune Bogdan Letca. Dar, recunoaște că anul acesta piața este marcată de existența unui număr mare de clienți nehotărâți sau mai bine zis precauți, care caută să cumpere ceva bun și de calitate la un preț minim.

Mai mult, neîncrezători în viitorul economic al ţării, mulți dintre cei care îşi propuseseră să devină proprietari și-au amânat achizițiile pentru scurtă vreme.

Dar, după cum ne-a spus Bogdan Letca, începând cu luna martie a acestui an oamenii au devenit mai interesați să cumpere locuințe, în loc să mai aștepte.

Ce trebuie să știi când semnezi antecontractul sau...
Cât costă construcția unei case în 2019
 

Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care adauga un comentariu
Deja inregistrat? Autentifica-te aici
Guest
Joi, 09 Decembrie 2021