By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

Shimon Galon: “Piaţa imobiliară s-a schimbat. Casele si vilele sunt la mare căutare”

shimon-galon--Tendinta-piata-imobiliarajpg

Proiectele rezidenţiale aflate în stadiul de construcţie, atât cu apartamente, cât şi cu case continuă, însă treptat toţi jucătorii din domeniu anunţă o schimbare de paradigmă. Cererea este mult mai mare pentru case în prezent, comparativ cu cererea care exista înainte de pandemie. "Piaţa imobiliară s-a schimbat la 180 grade, fiindcă tendinţa oamenilor este de a se muta la case. Şi-au dat seama în pandemie cât de mult contează să stai la curte. Iar rezidenţialul nu are de pierdut foarte mult dacă luăm în considerare criza provocată de COVID-19, mai ales pentru cei care construiesc case", ne-a spus Shion Galon, CEO -ul companiei Real-Sol.

Impactul asupra tranzacţiilor şi preţurilor urmează a fi stabilit în perioada care urmează, pe măsură ce şi dezvoltatorii vor adapta oferta la noile cerinţe.

Pandemia de COVID-19 a lovit piaţa rezidenţială în cel mai bun moment al său din ultimii 30 de ani, moment în care cererea şi oferta sunt la un nivel echibilibrat, iar preţurile au fost ţinute sub control, fiind departe de nivelul astronomic atins în prima parte a anului 2008.

Am început vânzările celor 200 de vile acum două săptămâni şi am vândut 15

Domnul Shimon Galon ne povesteşte că deşi a demarat destul de recent un proiect ce cuprinde 200 de case în comuna Cumpăna, judeţ Constanţa, a reuşit să vândă 15 dintre acestea. "Avem un proiect în apropierea Constanţei cu 200 vile şi suntem doarte mulţumiţi de vânzări. Am lansat vânzările acum 2 săptămâni şi am vândut 15 vile".

Domnia sa administrează şi proiectul din Craiova, ce cuprinde mai multe blocuri." Chiar dacă la Craiova construim apartamente suntem mulţumiţi şi acolo de vânzări, fiindcă în 5 luni am vândut 31 apartamente. În această perioadă nici în Bucureşti nu faceam treaba asta, iar preţurile de acolo sunt la fel ca în Bucureşti".

"Lucrând în mai multe ţări am posibilitatea să fac comparație cu privire la ajutorul primit din partea guvernelor în situaţii de criză"

Shimon Galon ne povesteşte care este atitudinea guvernelor din străinătate şi subliniază de ce în alte ţări sunt mai sigure investiţiile. "Avem în Polonia un hotel, pe care am vrut să-l ținem deschis de când s-a declarat starea de urgenţă. De mare ajutor ne-a fost guvernul polonez, care ne-a a anuțat la sfârșitul lunii martie că va ajuta toate companiile ce au suferit din cauza situaţiei provocate de COVID -19. Peste două săptămâni am avut în cont peste 1.300.000 lei. Am dat o singură declarație pentru ca acest lucru să se întâmple într-un timp atât de scurt. În declaraţie am specificat faptul că numărul de angajaţi va rămâne neschimbat timp de un an. Și nu trebuie să dăm nici un ban înapoi, este necesar doar să respectăm o singură condiție: peste un an numărul angajaților să rămână același. Mai mult de atât, guvernul îmi plătește mie acum 40% din salariul fiecărui om. Și nu este vorba că sunt mai bogați decât noi, dar există o altă gandire şi atitudine. De ce în România nu se întâmplă aşa ceva?"

Domnul Shimon Galon administrează un proiect demarat în această perioadă, în Estonia, cu 400 apartamente.

Va demara anul acesta un proiect cu 380 apartamente şi în Bucureşti, zona Militari. "Am selectat antreprenorul în această perioadă şi ne gândim să începem lucrările de construcţii".

De ce să investești în locuințele de la malul mări...
Avantajele şi dezavantajele achiziţionării unei lo...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Friday, 29 March 2024