By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

Ovidiu Șandor, ISHO: Ne aşteptăm să vedem o revenire semnificativă a pieţei imobiliare în 2021, mai ales 2022

166012506_191770742479583_1655451493331004238_n

Câte locuinţe a construit până acum /SHO? Ce proiecte aveţi În stadiu de construcţie În prezent şi câte unităţi vor cuprinde?

ISHO prevede peste 1.200 de aparta­ mente situate în mai multe clădiri de dimen­ siui diferite. Avem zona Riverside unde construim apartamente amplasate spre malul Begăi, în general destinate profesioniş­ ti lor din industrii creative, antrepre norilor şi aşa numitele profesii liberale. Mai avem zona Parkside, înspre bulevard, în zona de parcuri, unde construim apar tamente mai potrivite tinerilor aflaţi în plină dezvoltare a carierei şi vieţii lor. Peste cele două concepte locative am aşezat Supreme, apar tamente din categoria high end cu suprafeţe deschise mari şi finisaje premium. Am dat în folosinţă prima clădire cu 106 apartamente şi avem alte două clădiri totalizând aproape 400 de apartamente pe care le vom livra în lunile urmatoare. În paralel lucrăm la a patra clădi­ re rezidenţială care va totaliza alte 120 de unităţi ce vor filivrate în 2022. Anul viitor vom demara construcţia la următoarele clădiri.

Care consideraţi că sunt principalii factori de success în proiectul dumneavoastră şi cum diferenţiaţi ? 

Conceptul pe care îl propunem, un proiect major de generaţie nouă, cu funcţii complementare rezidenţial şi office, cu un amplasament excelent, cu parcările duse toate în subteran şi o clădire etajată destina­ tă, cu o serie de facilităţi şi servicii de la brutărie artizanală, la bazin de înot şi sala de fitness, de la servicii medicale la centru bancar sau spaţiu expoziţional.

ISHO este un proiect rotund care va îmbunătăţi viaţa locui­ torilor şi a celor care lucrează aici. Apoi, calitatea lucrărilor, suntem recunoscuţi pentru proiecte de tip landmark în oraşe precum Timişoara sau Cluj şi cumpărătorii noştri au mare încredere în noi.

Ce aţi modifica la proiectele noi? Cu ce aţi veni în plus faţă de proiectele anterioare?

ISHO este un proiect dinamic, iar dezvoltarea etapizată ne permite să urmărim atent evoluţia nevoilor cumpărător ilor în proiectarea următoarelor clădiri şi la setarea mixului de apar tamente şi facilităţi.

 

Cum estimaţi că va evolua piaţa imobiliară? Dar preţurile locuinţelor?

Aşa cum bine ştim, anul 2020 a fost unul în care piaţa a avut perioade de activitate redusă. Şi normal că într -un context precum cel pandemic lumea să amâne luarea unor decizii majore, cum este cea legată de achiziţia unui imobil. Ţinând cont că acum ştim că vaccinurile vor avea efect ğJ şt i m aproximativ când ele vor putea fi administrate pe scară larga, ne aşteptăm să vedem o revenire semnificat ivă a pieţei în 2021 şi mai ales 2022. Dacă în 2020 preţurile au ramas la nivelul lunii martie, cu foarte mici variaţii în sus şi în jos, de la proiect la proiect, cred că în 2021 vom vedea din nou creşteri de preţuri. Lumea a înţeles nevoia unei locuinţe de calitate şi credem că o parte mai mare din bugetul şi interesul familiei va merge către calitatea locuirii. De asemenea, lichiditatea din piaţă şi dobânzile inexistente fac investiţia imobiliară în continuare atracti­ vă pentru păstrarea şi creşterea valorii banilor. Pe de altă parte vedem o creştere în viitor a salariilor în România (aşa cum am văzut şi după criza din 2008, când, în 1O ani salariul mediu în Euro a crescut de 2,5 ori), o creştere a costurilor cu manopera şi creşteri de costuri cu materialele. Astfe l, pe termen mediu, în oraşele magnet ale ţării, preţurile imobiliarelor vor creşte, mai ales în proiecte bine plasate, realizate cu un concept clar și implementare la calitate ridicată.

Aţi mai achiziţionat alte terenuri pentru care vă gândiţi iniţiaţi proiecte

Suntem o companie care are ca domeniu de activitate dezvoltările imobiliare. Căutam în permanenţă terenuri cu potenţial pentru noi proiecte. Ne uităm atât în Timişoara, dar şi în alte oraşe din ţară.

Piața imobiliară din 2021, sub amprenta lăsată de ...
Analiză imobiliară 2020: Proprietățile spațioase, ...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Saturday, 24 February 2024