By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://az-imobiliare.ro/

Cât costă construirea unei case pe structură metalică?

casa-pe-structura-metalic_20190828-214011_1

Deşi în domeniul construcţiilor s-au înregistrat scumpiri ale materialelor şi ale tarifelor pentru manoperă, există şi câteva segmente unde preţurile nu s-au modificat faţă de anul trecut. Un exemplu în acest sens îl reprezintă structurile metalice pentru case.

"Chiar dacă materialele pentru construcţii s-au scumpit anul acesta, noi am păstrat tarifele neschimbate" 

​ "De vreo trei ani avem aceleaşi preţuri. Chiar dacă materialele pentru construcţii s-au scumpit anul acesta, noi am păstrat tarifele neschimbate deoarece preţul oţelului, materia noastră primă, stagnează oarecum. Preţul oţelului se modifică trimestrial, însă foarte puţin, apoi avem relaţii comerciale de mai mulţi ani cu furnizori din străinătate, care nu ne-au majorat preţurile de achiziţie exagerat de mult. Astfel ne-am permis, la rândul nostru, să nu modificăm preţurile", ne-a declarat Dorel Cherecheş, reprezentant vânzări în cadrul Mexi Web Project SRL din Oradea, firma care deţine brandul Case Mexi.

Ce tarife se percep pentru construcţia unei case pe structură metalică?

Astfel, pentru construcţia unei case pe structură metalică se percep tarife pentru proiectarea de rezistenţă, pentru structura metalică, premontajul şi montajul structurii metalice. Per total, preţul ajunge la 110 euro/mp, suprafaţă desfăşurată, la care se adaugă TVA. Acest preţ include materialele şi manopera.

"Cererea pentru astfel de case este în creştere. Din ce am observat noi este mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Realizăm astfel de case în toată România şi am observat o cerere mai mare, aşa cum era de aşteptat, în zona Capitalei, în Bucureşti şi zonele limitrofe", a mai spus Dorel Cherecheş.

Cum se face o casă pe structură metalică?

Ramele confecţionate din structură metalică se fixează de fundaţia de beton cu ancore mecanice şi fiole chimice care asigură o fixare definitivă a casei. Această modalitate de prindere presupune fixarea unor tije filetate în fundaţie cu ajutorul unor componente chimice care formează un fel de adeziv. Ramele sunt prinse de fundaţie din 50 în 50 de centimetri.

Pereţii casei sunt confectionaţi la partea exterioară din plăci de OSB, peste care se adaugă polistiren tencuit pe plasa din fibră de sticlă.

La interior, pereţii sunt confectionaţi din plăci de gips carton în două straturi. Între placarea exterioară şi cea interioară se montează un strat de izolaţie din vată sticlată caserată cu folie de aluminiu.

Casele pe structură metalică au început să fie mai căutate

Mulţi dintre cei ce vor să-şi construiască casă, au început să caute alternative. Lipsa banilor i-au făcut să se intereseze de casele pe structură de metal uşor. Firma noastră înregistrează an de an creşteri în vânzări.

Cum se stabilesc modelele caselor?

În ceea ce priveşte modelele caselor, domnul Cherecheş ne spune că firma lor deţine un portofoliu de proiecte de arhitectură, care se personalizează în funcţie de cerinţele clientului, de amplasament, de localitate etc.

Pentru finisaje, compania colaborează cu firme locale. "Avem deja stabilite colaborări cu firme de construcţii din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Suceava, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Craiova", ne-a precizat Dorel Cherecheş.

Fiind axaţi pe activitatea de producţie, firma nu se confruntă cu lipsa de personal, având angajaţi şi cu o vechime de 10-12 ani. În prezent, capacitatea de producţie a companiei este de 6 tone/zi, oarecum suficientă pentru a acoperi cererea. "Când este nevoie, lucrăm şi ore suplimentare, iar utilajele merg 24 de ore din 24", a concluzionat dl. Cherecheş.

Înfiinţat în anul 2006, grupul Mexi propune construcţii pe structuri metalice, fiind împărţit în trei divizii distincte: Profile Mexi, Hale Mexi şi Case Mexi.

Chiria lunară este cu 25 - 30% mai mare decât rata...
Cum au ajuns doi distribuitori de uşi, mari dezvol...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Saturday, 24 February 2024